Logo EU Je otevřeno, z.s.

Školáci

Budova školy v současné době neumožňuje umístnění další třídy. Proto je nová třída umístěna ve víceúčelovém zařízení „U Tisu“. Toto zařízení je ve vlastnictví Obce Jamné nad Orlicí, která souhlasila s poskytnutím prostor pro vybudování a provoz třídy. Zároveň školu podpořila rekonstrukcí a pokrytím podlah.

Děti mají k dispozici prostory 2 třídy (dvě samostatné místnosti), které jsou zřízeny v prvním nadzemním podlaží (Základní náčrt prostor). Odpovídající sociální zařízení pro žáky je na stejném podlaží. Součástí objektu je i tělocvična, kterou mohou žáci využívat jak pro tělesnou výchovu, tak pro zpestření velké přestávky. Na oběd děti chodí do jídelny školy, která je vzdálena cca 70 m vzdušnou čarou.

Třída je vybavena potřebnými Montessori pomůckami pro výuku a dalšími bude postupně nadále zásobena. Zajištění pomůcek je vedle počátečních nákladů na přebudování prostor největším výdajem spolku. Pomůcky, které je možné vyrobit svépomocí, si tvoříme sami. Další jsou však velice specifické a nezbývá, než je za poměrně velké finanční prostředky pořídit. Proto se nebráníme sponzorských darům, za něž budeme velmi vděční. V případě zájmu nás stačí kontaktovat a vybrat si položku, která se Vám líbí. Tu pak můžete objednat sami nebo nám věnovat potřebný finanční obnos.

2

1

Pro děti je připraveno příjemné a funkční prostředí. Veškeré zařízení a prostředí tříd odpovídá všem hygienickým a právním předpisům pro školská zařízení. Prostory jsou zapsány ve školského rejstříku jako odloučené pracoviště.

Třída školy má samostatný vstup.

4

Save