Logo EU Je otevřeno, z.s.

Školáci

V září 2016 byla při Základní škole a mateřské škole Jamné nad Orlicí otevřena třída, která je postavena na Montessori principech a respektujícím přístupu k dětem i rodičům. Tato třída sídlí ve víceúčelovém zařízení „U Tisu“. Na obědy je využívána stávající školní jídelna v hlavní budově školy. Děti využívají další zařízení, která využívá škola (např. hřiště, tělocvičnu apod.).

Fotografie ze zahájení školního roku.
Zleva Ing. Josef Černohous (starosta obce), prof. RNDr. Josef Hynek, MBA, Ph.D. (současný děkan Fakulty informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové a bývalý rektor Univerzity Hradec Králové) a Mgr. Miroslava Bednářová (předsedkyně spolku Je otevřeno, z.s.)

Jedná se o samostatnou třídu s pedagogem, který bude speciálně proškolen pro výuku v této třídě a je zaměstnancem školy.

Třída vzniká pod záštitou místní školy a našeho spolku za podpory obce Jamné nad Orlicí. Spolek Je otevřeno, z.s. se zavázal třídu připravit, vybavit a zajišťovat její provoz z materiálního hlediska.

Ve třídě se neplatí školné.

Více informací o nových trendech ve vzdělávání v našem regionu lze také najít v článku, který zveřejnil  Orlický deník zde.

Reportáž ze zahájení školního roku na naší škole spolu s rozsáhlou fotogalerií ze stejného deníku si můžete pročíst a prohlédnout zde.

Save